CAT | ESP

Concert: Montsalvatge i amics|27 de juny 2018|20:30h| Auditori IEN| Entrada Lliure|Concert: Montsalvatge i amics|27 de juny 2018|20:30h| Auditori IEN| Entrada Lliure|

14 Edició BCN Festival of Song

El pianista Mac McClure va néixer a Florida, EEUU. És llicenciat en filologia per la Universitat de Carolina del Nord, EEUU. Va començar els seus estudis musicals amb Consuelo Colomer, i va continuar amb Michael Zenge i Phyllis Rapperport. Al 1984 es va traslladar a Barcelona per estudiar amb Carlota Garriga a la Acadèmia Marshall. A partir de 1991 va començar a treballar amb Alícia de Larrocha el repertori espanyol i clàssic. La seva carrera se va centrar en la interpretació del repertori per a piano espanyol. També ha desenvolupat una carrera com pianista acompanyant centrat en el compositors espanyols i catalans. També treballa amb Dalton Baldwin la música francesa.

Ha estrenat obres de Montsalvatge, Mompou, Morera, Arauco, Borras, Henze, Bertran, Llorca, Comellas, Mesa, Taverna-Bech, Garriga, i Turull. Ha treballat amb els compositors Íngrid Arauco, Carlota Garriga, Moisés Bertrán, Ramón Humet, Alberto García Demestres, Ernest Borras, Xavier Montsalvatge, Joaquín Nin-Culmell, Carlos Surinach, Luis Carlos Figueroa, Jaime Leon, Miguel del Aguila, y Xavier Turull. El seu repertori per a piano i orquestra inclou obres de Del Águila, Bolcom, Barber, Daughtery, Turina, Garriga, Montsalvatge i Surinach.

Dels seus més de 40 enregistraments es destaquen la primera gravació mundial de les cançons d’Isaac Albéniz, la primera gravació mundial del quintet op. 49 d’enric Granados, Un CD d’obres catalanes de Mompou i un CD de música de Manuel Valls.

És el coordinador de el projecte d´enregistrament de l’obra completa de Xavier Montsalvatge para el seguell discografic Columna Música i el co-editor de l’obra per a veu i piano d’Isaac Albéniz i els Tonadillas de Enric Granados, publicats per la editorial Boileau. Des de 2010 és professor associat al Conservatori de Musica de la Universitat Nacional de Colòmbia institució de la cual fue director entre els anys 2011 i 2014. En 2013 va se anomenat membre de la junta de la Orquesta Filarmónica de Bogotà. En la actualitat es el director de la maestria d´interpretació i pedagogia musical.

PROGRAMA

Carlota Garriga, 1937

Preludio

Improvisación

Enfadado

Contento

Durmiendo

Estudiando

Luna Llena

Danza

 Cinco piezas breves. Moisés Bertrán, 1967

Preludio

Toccata

Waltz

Chorale

March

Miquel Ortega, 1962

Preludio y Danza No. 2

Xavier Montsalvatge, 1912-2002

Si a Mompou

Berceuse a la memoria de Oscar Espla

Elegía a Ravel

Joan Torra, 1920-1982

A la meva Estimada Alicia

Viladrau

Frederic Mompou, 1893-1987

El pont de Montjuic

Francesc Capella, 1962

Variaciones sobre un tema de Mompou

Xavier Montsalvatge, 1912-2002

Sonatina pour Yvette

Vivo e spìritoso

Moderato Molto

Allegretto


Paste your AdWords Remarketing code here
Instituto de Estudios Norteamericanos Located at
Av. Via Augusta 123, Barcelona, Catalunya.
Phone: 932 405 110