CAT | ESP

Cicle Clàssica: Paula Nogueira & Montse Pujol |13 d’abril 2016, 19:30h | Auditori | Entrada Lliure |Cicle Clàssica: Paula Nogueira & Montse Pujol |13 d’abril 2016, 19:30h | Auditori | Entrada Lliure |

El duo de la soprano mexicana i la pianista catalano-alemanya és una formació consolidada des de fa més de 6 anys. Des dels seus inicis han mantingut un especial interès per la música de cambra especialitzant-se en el repertori de la cançó i el Lied.

Durant la seva trajectòria s’han presentat en diferents escenaris i festivals de Catalunya i Mèxic, sempre procurant exposar al públic amb els seus programes un repertori que desperti curiositat i interès per la música nova o poc coneguda.

El duo interpreta diferents estils amb gran sensibilitat artística i fort poder d’expressió, aconseguint així transmetre al públic la seva passió per la música.

Grans admiradores de la música contemporània, Montse Pujol i Paula Nogueira consideren que una part important de la seva carrera és donar a conèixer un repertori que, ja sigui per la seva dificultat interpretativa o el seu allunyament del tradicional, poques vegades s’escolta a les sales de concert .

Aquesta música, de compositors consagrats de la nostra època, en resulta una alenada d’aire fresc tant per al públic com per a les intèrprets, que gaudeixen enormement revelant aquestes petites meravelles a tot el que estigui disposat a deixar-se sorprendre.

Melodies líriques cantabile sobre harmonies sorprenents, potser ritmes de figures noves i provocatives, o simplement noves maneres de comunicar sentiments a través de la barreja de gèneres, fan que aquest programa cridi l’atenció d’una manera especial.

Paula Nogueira, soprano

La qualitat vocal i la flexibilitat estilística i escènica defineixen a Paula Nogueira, soprano mexicana formada a The Royal Academy of Music, Indiana University Music School i al Conservatori del Liceu. Ha combinat actuacions en rols solistes clàssics ( “L’elisir d’amore”, “La serva padrona” o la 9a simfonia de Beethoven) amb produccions innovadores com la cantata jazz “He mirat aquesta terra” de Ricard Gili (acompanyada per La locomotora negra i la Coral Sant Jordi), espectacles del grup Puja! (Companyia de teatre aeri, amb qui realitza una gira mundial). Ha col·laborat també en estrenes com la producció teatral “La disputa de l’ase” (amb música original de Marc Egea) o l’òpera “Bruna de nit” de Xavier Pagès, i és la cantant del grup de música medieval “Ventadorn”. Alguns dels escenaris on ha actuat són el Festival Milleni, al Palau de la Música Catalana, al Foyer del Gran Teatre del Liceu, l’Orfeó Català de Mèxic, al Festival de Cap Roig, la Biblioteca de Catalunya, al Teatre Kursaal de Manresa , o el Museu d’art medieval de París.

Montse Pujol-Dahme, piano

La pianista catalana Montse Pujol-Dahme, obté el títol superior de piano i música de cambra al Conservatori del Liceu, sota la direcció del Mestre Àngel Soler. Entre els premis que ha rebut cal destacar el segon premi del “Concurs de France” en la modalitat de música de cambra; el premi especial a la millor interpretació d’un compositor català actual del “Pòdiums de Música de Cambra” de Sant Joan de Vilatorrada i també ha estat semifinalista en el concurs de cambra “Tutto de Mestres” de ComRàdio. Ha actuat en diferents festivals de música clàssica d’Espanya i Mèxic. Ha col·laborat amb la Jove Companyia d’òpera del Conservatori del Liceu. Ha acompanyat classes dels mestres Carmen Bustamante, Julia Juon, Enzo Spatola i la directora Isabel Franco. És pianista repertorista al Concurs Josep Mirabent i Magrans. Combina la seva faceta concertística amb la docència.

PROGRAM

La Bonne Cuisine ( Four Recipes)            Leonard Bernstein
Plum pudding
Queues de bouf
Tavouk Guenksis
Civet a Toute Vitesse
The telephone                                                  Gian Carlo Menotti
Hello, hello
Tartuffe                                                             Kirke Mechem
Fair Robin I love you
The Medium                                        Gian Carlo Menotti
The Black Swan
I hate Music!
A cycle of five kid songs                              Leonard Bernstein
I hate music
My name is Barbara
Jupiter has moons
A big Indian
I’m a person too
The Monk and his cat Promiscuity                 Samuel Barber                                                              
Silhouette                                                       Leonard Bernstein
Porgy and Bess                                            George Gershwin
Summertime

 


Paste your AdWords Remarketing code here
Instituto de Estudios Norteamericanos Located at
Av. Via Augusta 123, Barcelona, Catalunya.
Phone: 932 405 110